Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.

La sfarsit incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam aluatul la dospit cam 30 de minute.

Umplutura:

Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.

Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.

Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.

Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.

Deasupra presaram cascavalul ras.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.

Este grozava de luat si la pachet ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise