Tarta cu rosii si mozzarella

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 100 g brinza dulce sau quark, 150 g faina, 4 linguri apa, 4 linguri ulei de floarea soarelui, putina sare.
  • Umplutura: 600 g rosii, o ceapa mare, 300 g mozzarella, 100 g smantana, 3 oua, sare, piper, boia dulce de ardei

Mod de preparare

Pentru aluat se pun ingredintele in robotul de bucatarie si se amesteca pina se face un bulgare de coca. Se scoate aluatul, se tavaleste prin faina si se intinde in forma de tarta (sau intr-o tava 27x27cm).se inteapa cu furculita. Rosiile se spala, se taie felii potrivite, ceapa se toaca mare, iar mozzarella jumatate se taie felii, jumatate se rade. Ouale se bat cu smantana si condimente. Peste aluat se pun feliile de rosii, se presara ceapa si se pun feliile de brinza. Se toarna compozitia de oua si smantana, se presara restul de mozzarella si putina boia. Se pun 2-3 frunzulite de busuioc tocate fin si se da la cuptor la 175 grade. Se poate folosi in umplutura si carne tocata care se caleste putin, se scoate pe o hirtie absorbanta si se pune peste blatul din tava. Se pun restul ingredientelor.

Se serveste atit calda cit si rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise