Tarta cu zmeura

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o farfurie adanca plina cu zmeura
  • 300 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta mic vanilie
  • zahar pudra
  • 400g faina
  • 1 pachet unt de 250 g sau de margarina Rama
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.

Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise