tarta de rosii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr rosii bine coapte
  • 150 gr faina
  • drojdie de bere
  • 150 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • usturoi 2 catei
  • rosmarin 2 ramuri
  • dafin 1 foaie
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

tineti untul la temperatura ambienta, pentru 30 min. taiati felii subtiri usturoil. taiti rosiile jumatati. intr/un bol puneti untul. faina, oul, si drojdia, o lingura de zahar, si rosmarinul maruntit, faceti o pasta omogena si lasati-o la cald 2 ore. restul de zahar punetul intro tava si tapitil caramel si punetio pe peretii tavii . lasatio 2 min in cuptor la 170 gr. aruncati dupa zaharul caramel. puneti rosiile cu partea taiata in jos cu putin ulei apoi aluatul. lasati 3 ore la cuptor

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise