Tarta exotica

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar praf
  • 200 g margarina Rama
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker
  • 1 plic tort gelee
  • fructe exotice
  • frisca( optional)

Mod de preparare

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.

Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.

Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.

Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.

Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.

Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.

Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.

Lasam sa se raceasca amandoua...

Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe( mandarine, kiwi, banane)

Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.

Se lasa cateva ore tarta la rece( ideal ar fi de seara pana dimineata)dupa care se poate taia.

Cine doreste, poate adauga frisca la servire.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise