Tarta frageda cu gem si struguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat tarta(forma de tarta cu dimensiunea de 20 cm);125 g unt,50 g zahar pudra vanilat,125 g faina,50 g amidon porumb,1 ou+un galbenus
  • Umplutura;un albus+un ou,2 linguri de smantana,2 linguri de zahar,2-3 linguri de gem de struguri,un ciorchin mare de struguri fara samburei(Kis-mis),un galbenus.

Mod de preparare

1.Se framanta aluatul tartei din ingredientele aferente apoi se da la frigider,cca 30 minute.

Se imparte aluatul in 3/4 pentru tarta iar 1/4 se opreste pentru gratar.

Se intinde aluatul tartei intre 2 foi de celofan apoi se aseaza in tava unsa cu un pic de margarina si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

2.Se mixeaza albusul cu cele 2 linguri de zahar apoi se amesteca cu smantana rece si oul .

Se unge aluatul din tava cu gem,se toarna amestecul de smantana si se presara boabe de struguri pe toata suprafata.

Din aluatul oprin taiem fasii subtiri ce se vor aseza ca un gratar si se ung bine cu galbenus de ou.

Se da tarta la copt cca.30 de minute.Primele 20 de minute la foc iute apoi la foc mic.Se scoate din tava si se taie dupa ce s-a racit bine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise