Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml vin roze demisec
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
  • 6 fire de ceapa
  • 1 cabanos
  • 1 ou
  • 200 g carnati proaspeti
  • 70 g telemea

Mod de preparare

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.

2.Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.

3.vPuneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.

4.Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.

5.Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.

6. Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.

7.Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise