Tartalete cu pui in sos de asparagus/Tarteletter med kylling i asparges

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Starter pentru 12 - aprox. 25 buc.
  • 1 pui sau file de pui
  • 1 litru de apa
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • 2 cutii asparagus(sparanghel)taiat (circa 860 g)
  • 60 g unt
  • 60 g de făină de grâu (aproximativ 1 dl),
  • 4 ceasca de supa de pui
  • 1 linguriţă de sare grunjoasă
  • piper proaspăt la sol
  • 25 tartalete
  • Ornare: Macris

Mod de preparare

Se fierbe filetele de pui ( de preferinta am folosit filet in loc de pui intreg).Se spala bine puiul/filetele apoi se pun in oala cu apa, care clocoteste.Se elimina spuma de la supa cand fierbe si se lasa sa fiarba pana este gata , la foc mic timp de cca 45min.Cand filetele sunt fierte se scot din oala,si se lasa sa se raceasca dupa aceea se taie in fasii mai groase un pic si marunte(eu le-am rupt, pt ca taiatul lua prea mult timp, la cat file, am avut).Din apa de in care filetele au fiert se face sosul.Se pune intr-o tigaie margarina si cand este topita, si incinsa, se adauga faina .Amestecam, si dupa ce a prins un pic de culoare (cca 2 minute)la foc normal, se adauga dupa cum urmeaza:

Supa de asparagus si se lasa sa dea in clocot(la foc mic)

Supa de pui si se lasa sa dea in clocot.

Se adauga cream lichida de 30% grasime .Se fierbe la foc mic pana da clocot.Se sareaza , si apoi se adauga filetele de pui si asparagusul si se lasa sa dea in clocot inca cca 2 minute.

Tip: Sosul trebuie sa fie un pic mai gros in consistenta, nu extrem de gros.

Se incalzesc tartaletele 5 minute la 200 grade .Se pune 3/4 din compozitia de pui si asparagus .Se orneaza cu macris de preferinta sau orice alta verdeata (patrunjel etc)

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise