TERINA DE SOMN CU PERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g.file de somn proaspat,
  • 4 pere,
  • 250g.ton din conserva,
  • 5 oua,
  • 300g.smantana,
  • 20g.unt,
  • sofran,
  • busuioc,
  • marar,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se curata perele, se taie in lamele si se fierb in apa sarata timp de 20 minute. Se trec sub jet de apa rece, apoi se aseaza pe hartie absorbanta.

2. Se mixeaza ouale, smantana, sofranul, sarea si piperul.

3. Se taie fileul de somn in felii, pe lungime.

4. Se unge cu unt o forma termorezistenta.Se pune o parte din compozitia de oua, apoi somnul, perele si compozitia de oua ramasa.

5. Se fierbe terina timp de o ora pe bain-marie,in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece, la frigider, cel putin 6 ore. Se acopera cu bucati de ton si se presara cu verdeata si susan. Se poate servi terina cu un sos preparat din smantana amestecata cu mustar, sare, piper, suc de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise