Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa, se poate folosi si piept de porc)
  • -1 piept de pui( cca 1/2 kg)
  • -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti
  • -200g costita afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -boia
  • -usturoi
  • -o foaie de dafin
  • -busuioc
  • -150 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -ardei iute
  • -50 ml ulei
  • -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei si o cana de apa, sare, foaia de dafin, un pic de piper.

Intre timp, costita se taie julien.

Carnaciorii ii taiem felite de cca 1cm

Pieptul de pui se taie cubulete

Ciupercile se taie feliute

Intre timp urmariti si carnea din wok, mai adaugati cate o cescuta de apa.

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnea de pui,costita , carnaciorii,ciupercile, usturoiul taiat feliute,ardeiul iute ,boiaua, piperul.

Dupa 10 minute se mai adauga vinul si busuiocul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

Intre timp se face o mamaliguta.

Tigaia picanta se serveste alaturi de 2 bulgarasi de mamaliguta

Va doresc pofat buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise