Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii branza mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 buc piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea
  • 2 cutiute lapte pentru cafea (optional)

Mod de preparare

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală:

Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema.

Am adaugat cate o lingura de mascarpone si am mixat la viteza mica, apoi am adaugat frisca .Intr-o tava am pus un rand de piscoturi inmuiate rapid in cafeaua cu lapte si aromatizata cu esenta de rom. Am adaugat jumatate din crema peste ele, apoi inca un rand de piscoturi, ultimul strat fiind de crema.

Peste crema am pus cacao. Eu am oprit 3 linguri din crema, am pus-o intr-un pos si am ornat cu ea peste cacao.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise