Tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii – reteta simpla si gustoasa

Afla cum sa faci rapid o tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii, delicioasa si aromata. Reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina, ideala in perioadele de post, pentru vegetarieni sau ca garnitura.

Portii
3-4
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8–10 ardei capia rosii/ardei gras
  • 2–3 cepe mari
  • 3–4 rosii bine coapte (sau 300 ml suc de rosii)
  • 3–4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1–2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Daca iti plac retetele cu legume coapte, aceasta tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii este alegerea perfecta. Are gust bogat, aroma de vara si se face foarte usor.

Incearca si alte preparate savuroase cu legume:
Tocanita de vinete – simpla si delicioasa
Zacusca traditionala de vinete – perfecta pentru iarna
Mancare de dovlecei – rapida si sanatoasa

Spala ardeii, sterge-i si coace-i pe plita, gratar sau in cuptor pana se innegresc usor pe toate partile.
Pune-i intr-un vas acoperit pentru 10-15 minute pentru a se aburi, apoi curata-i de coaja si seminte. Taie-i fasii.

Daca folosesti rosii proaspete: opareste-le 1 minut in apa clocotita, decojeste-le si toaca-le marunt.

Taie ceapa solzisori si caleste-o in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa si usor aurie.

Pune rosiile tocate (sau sucul de rosii) peste ceapa si fierbe 5–7 minute, amestecand din cand in cand.

Adauga fasiile de ardei copti, sare, piper si usturoiul zdrobit. Lasa sa fiarba impreuna inca 5–10 minute, pentru a se imbina aromele.

Presara patrunjel verde tocat inainte de servire.

Sfaturi:
Daca vrei tocana mai bogata, poti adauga si cativa ardei grasi galbeni sau verzi copti, asa cum am facut eu.
Merge perfect cu paine proaspata sau mamaliga.
Se poate servi calda sau rece, simpla sau ca garnitura la friptura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise