Afla cum sa faci rapid o tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii, delicioasa si aromata. Reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina, ideala in perioadele de post, pentru vegetarieni sau ca garnitura.
Daca iti plac retetele cu legume coapte, aceasta tocanita de ardei copti cu ceapa si rosii este alegerea perfecta. Are gust bogat, aroma de vara si se face foarte usor.
Incearca si alte preparate savuroase cu legume:
Tocanita de vinete – simpla si delicioasa
Zacusca traditionala de vinete – perfecta pentru iarna
Mancare de dovlecei – rapida si sanatoasa
Spala ardeii, sterge-i si coace-i pe plita, gratar sau in cuptor pana se innegresc usor pe toate partile.
Pune-i intr-un vas acoperit pentru 10-15 minute pentru a se aburi, apoi curata-i de coaja si seminte. Taie-i fasii.
Daca folosesti rosii proaspete: opareste-le 1 minut in apa clocotita, decojeste-le si toaca-le marunt.
Taie ceapa solzisori si caleste-o in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa si usor aurie.
Pune rosiile tocate (sau sucul de rosii) peste ceapa si fierbe 5–7 minute, amestecand din cand in cand.
Adauga fasiile de ardei copti, sare, piper si usturoiul zdrobit. Lasa sa fiarba impreuna inca 5–10 minute, pentru a se imbina aromele.
Presara patrunjel verde tocat inainte de servire.
Sfaturi:
Daca vrei tocana mai bogata, poti adauga si cativa ardei grasi galbeni sau verzi copti, asa cum am facut eu.
Merge perfect cu paine proaspata sau mamaliga.
Se poate servi calda sau rece, simpla sau ca garnitura la friptura.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise