Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • 350 g costita afumata de porc;
  • doua linguri ulei;
  • sare;
  • 1,5 kg cartofi albi noi;
  • apa cat sa acopere cartofii;
  • 2-3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o foaie de dafin;
  • 2-3 boabe de piper negru;
  • putin maghiran, tarhon, busuioc, oregano (uscate).

Mod de preparare

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.

Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.

Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt.

Costita afumata de porc se taie feliute.

Toate acestea se pun intr-o cratita cu ulei, sare si circa 100 ml apa si se inabuse putin, amestecand din cand in cand.

Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se pun in cratita dupa ce s-au inabusit legumele si carnea. Se pune apa cat sa acopere cartofii. Dupa ce se fierb se adauga rosiile, foaia de dafin, piperul si ierburile aromatice. Se mai da in cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise