Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr blat
  • 3 oua
  • 1 pahar ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 + 1/2 pahar de faina
  • 1/2 pahar de fulgi de cocos
  • 1/2 pahar suc de portocale sau lapte
  • ptr crema
  • 1 budinca cu gust de dulce de leche
  • 250 ml de smantana ptr frisca
  • 1 pahar cu lapte
  • ptr toping
  • 250 ml smantana de frisca
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua a bate puternic pana se cuprinde uleiul, se coboara puterea mixerului si se adauga smantana si sucul de portocala.

In alt bol se amesteca faina cu cocosul si praf de copt si budinca de vanilie si se amesteca bine, dupa care se adauga treptat in compozitia lichida pana se omogenizeaza.

Se unge o tava rotunda de copt de 26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 160 de grade C, timp de 40 de minute sau pana se rumeneste usor si verificarea cu scobitoarea arata ca-i copt.

Se scoate sa se raceasca usor.

Crema

In bolul mixerului punem budinca de dulce de leche cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana si mixam pana crema este spumoasa.

Taiem tortul in doua si pe prima jumatate punem toata compozitia cremei adaugam cealalta jumatate si lasam putin la rece.

Toping

Se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca si se acopera tortul cu ea. Ciocolata se rade pe razatoare si se pudreaza pe deasupra tortului.Se lasa la rece o noapte dupa care se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise