TORT CIOCOLATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua, 125 g zahar pudra, 135 g faina, 80 g unt, 30 g cacao, sare.
  • Crema:
  • 250 g ciocolata menaj, 40 g zahar pudra, 175 g unt, 4 galbenusuri, 4 linguri apa.

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol se bat ouala cu zaharul pudra sis area. Se pune bolul in bain-marie si se bate compozitia bine cu ajutorul unui tel pana cand isi tripleaza volumul si are o consistenta cremoasa. Se retrage din bain- marie vasul si se adauga faina, cacao, untul topit, continuandu-se omogenizarea. Se pregateste o tava rotunda unsa cu unt (20g) si tapetata cu faina (10g), se toarna compozitia de blat, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la temperature medie, timp de 30 minute.

Crena:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu apa si se amesteca pana se formeaza o crema. Se retrage de pe foc, se incorporeaza cubuletele de unt. Dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand pana se obtine o crema omogena. Se trece la realizarea tortuluu: peste blat se intinde crema de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete (smeura, afine) sau se lucreaza cu posul de patisserie un décor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise