Tort cu ananas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 4 oua,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1/2 cutie compot ananas, rondele

Mod de preparare

Intr-un vas rotund se face un caramel: se adauga 5 linguri zahar, se lasa sa se topeasaca, cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga rondelele de ananas. Ouale se bat bine, se adauga zaharul, treptat. Se adauga apoi faina in ploaie, untul topit la bain-marie sau la microunde si praful de copt. Aluatul se varsa peste rondele caramelizate. Vasul se da la cuptor, la 190°C, pentru 30 minute. Se lasa 2 minute sa se raceasca si se scoate pe un platou. Se poate orna cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise