Tort cu ananas si coacaze

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:3 oua,50 ml rom,150g zahar,175g faina,1 lingurita rasa praf de copt,75g fulgi de cocos prajiti
  • Crema:250g coacaze rosii,10 foi de gelatina,400g frisca,500ml suc de ananas,50ml rom,75g zahar
  • Ornat:100g ciocolata cu lapte,250g frisca,cateva felii de ananas proaspat,cativa ciorchini de coacaze rosii,50g fulgi mari de cocos prajiti

Mod de preparare

Ouale se bat cu rom si zahar cca 3 minute,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.

Compozitia se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se niveleaza si se coace la cuptor 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa la racit si apoi se taie blatul pe 2 nivele.

Gelatina se inmoaie in apa rece.Frisca se bate.Boabele de coacaze se scot cu furculita de pe ciorchini.Sucul de ananas se amesteca cu rom si zahar.

Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in ea,treptat amestecul de suc de ananas si rom.Aceasta compozitie se adauga la frisca,amestecand continuu.In final se pun si coacazele.

Pe un platou de tort se asaza primul blat si se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema.Deasupra se asaza al doilea blat ,se acopera cu restul de crema si se da la frigider 4 ore.

Ciocolata se toaca si se topeste in bain-marie;se asaza pe o placa de marmura tinuta in prealabil la congelator ,sub forma de ovale sau limbi,si se niveleaza.Se lasa sa se intareasca.

Frisca se bate. Se acopera tortul cu un strat subtire de frisca.

Se desprind cu grija limbile de ciocolata de pe marmura si se incrusteaza pe marginea tortului ,ca niste ziduri.Feliile de ananas se parlesc putin la un arzator cu gaz si se asaza decorativ pe tort.Se mai orneaza tortul cu boabe de coacaze si fulgi de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise