Tort cu bere bruna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • - 250 ml bere bruna (eu am pus Silva)
  • - 100 g unt
  • - 80 g ciocolata 75 % cacao
  • - 2 albusuri + 5 galbenusuri
  • - 2 1/2 cani faina
  • - 1 cana zahar tos
  • - 1/2 cana zahar brun
  • - 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lgt praf de copt
  • pentru crema:
  • - 250 ml bere bruna
  • - 200 g ciocolata neagra
  • - 200 g smantana dulce
  • - 2 lgt esenta de rom
  • decor:
  • - 50 g arahide prajite, sarate

Mod de preparare

. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.

2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt peste ciocolata topita.

3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.

4. Adaugati amestecul de bere si unt peste galbenusuri si mixati bine, puneti si zaharul brun.

5. Cerneti faina peste amestecul de la pasul 4 si mixati bine. Adaugati si bicarbonatul stins + praful de copt.

6. Adaugati si ciocolata topita in mixul cu galbenusuri si amestecati.

7. Incorporati si albusurile batute in compozitie utilizand o spatula.

8. Puneti compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de copt.

9. Dati tava la cuptor 60 min la 180 grade C.

Crema

1. Puneti berea intr-un vas la foc mic.

2. Adaugati ciocolata taiata in bere si invartiti pana se topeste.

3. Trageti vasul de pe foc, puneti smantana si invartiti.

4. Tineti vasul in mana deasupra flacarii si continuati sa invartiti inca 3 min.

5. Opriti focul si adaugati esenta de rom.

Asamblare:

Taiati blatul in 2 sau 3 dupa ce s-a racit complet, puneti crema si deasupra arahidele zdrobite.

Enjoy!

Nota!

1. Folositi ciocolata de calitate.

2. Este important sa folositi smantana dulce si nu fermentata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise