Tort cu blat din cozonacul de Paște

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • felii de cozonac
  • 600 ml apa,
  • zahar,
  • esență de rom,
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pentru prajitura de casa - praf ce se prepara cu lapte si care se gaseste in diferite arome
  • Pentru ornat:
  • ciocolată,
  • fructe si frișcă

Mod de preparare

1. Pe post de blat se foloseste cozonacul ramas de la Paște sau Crăciun sau de când il aveți prin casă. Se taie felii (eu l-am aranjat in foma de ou) care se insiropează cu un sirop făcut astfel: 600 ml apa se pune la clocotit. Dupa ce a fiert se adauga zahar si aroma dupa gust.

2. Se umple cu crema pentru prajitura de casa - praf ce se prepara cu lapte si care se gaseste in diferite arome (sau orice crema prefera fiecare).

3. Se ornează cu frișca (la tub, la plic sau făcută in casa) si fructe sau ciocolata, dupa preferinta fiecaruia.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise