Tort cu castane

Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg castane
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 70 g ciocolata taiata marunt
  • DECOR:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • alune,castane taiate
  • SIROP:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza.

Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare si le lasa pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa si devine o budinca.

Dupa ce s-a racit foarte bine, se incorporeaza albusul batut spuma tare treptat cate o lingura, iar dupa omogenizare, ciocolata.

Se rastoarna in tava de tort cu diametrul de 20 cm, cu hartie de copt, si la cuptor va sta 45-50 min la foc mic.

Dupa ce s-a copt, suprafata va fi crapata, dar nu va faceti griji pentru ca-si va reveni dupa ce se raceste.

Frisca lichida se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a infierbantat, se rastoarna peste ciocolata rupta sau taiata in bucati mai mici, se lasa deoparte 1-2 min, apoi se amesteca energic cu o spatula.

Ciocolata dupa ce s-a racit foarte bine, se mixeaza, apoi se lasa deoparte.

Blatul racit se pune pe un platou, se insiropeaza, deasupra se pune crema si pe margini, cu crema ramasa se orneaza si se pun alune taiate.

Se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise