TORT CU CIOCOLATĂ, FRIŞCĂ ŞI GEM DE ZMEURĂ

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră, 4 linguri făină
  • Crema de ciocolata:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet unt
  • 35 g cacao
  • Frisca– pentru ornat
  • 1 borcan compot
  • 1 borcan gem zmeură
  • 1 iaurt de zmeură
  • ciocolată menaj sau Finetti- pentru ornat

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul, se pun apoi gălbenuşurile şi la sfârşit făina. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.

Se coace la foc potrivit 20-25 minute.

Blatul se însiropează cu zeama de la compot în care s-a pus puţină scorţişoară. Se poate însiropa şi cu alt sirop (părţi egale, câtă apă, atâta zahăr).

Prima felie, se insiropează, se pune crema de ciocolată, fructele din compot, altă felie de tort pe care am pus jumătate de borcan de gem. Se răstoarnă cu faţa cu gem peste cea cu ciocolată.

Deasupra feliei se pune restul de gem şi iaurtul.

Tortul se îmbracă în cremă de ciocolată sau FINETTI. Se poate orna cu friscă, fructe şi ciocolată.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise