Tort Cu Crema De Ciocolata Alba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingura apa
  • - 6 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema
  • - 300 g ciocolata alba
  • - 300 g frisca lichida
  • - 100 g gem de capsune

Mod de preparare

BLATUL:

Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.

Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi incorporati-le in mixtura de galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.

Tapetati o tava rotunda de blat, cu hartie de copt si turnati compozitia obtinuta. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Lasati blatul sa se racoreasca putin in forma apoi rasturnati blatul pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Crema:

Topiti ciocolata cu frisca lichida si lasati sa se raceasca apoi mixati pana ce obtineti o crema omogena de consistenta smantanii. Dati la frigider pana ce sunteti gata sa asamblati tortul.

Cand blatul s-a racit taiati-l in 3.

Asezati prima foaie de blat si ungeti cu jumatate din gemul de capsune.

Adaugati un strat de crema cu ciocolata alba peste stratul de gem.

Procedati astfel si cu cele doua blaturi ramase apoi imbracati tortul in crema ramasa si dati la frigider pentru 20-30 de minute.

Ornati dupa preferinta, eu m ales sa ornez cu alune pisate si un strat de ciocolata alba topita.

POFTA BUNA!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise