TORT CU CREMA DE LAMAIE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru forma din aluat
  • • 7 albusuri
  • • 300 g zahar pudra
  • • citeva picaturi de esenta de vanilie
  • • 200 g faina
  • • unt pentru ungerea tavii
  • pentru crema de lamaie
  • • 2 lamai, sucul si coaja rasa
  • • 200 g unt
  • • 300 g zahar tos
  • • 4 oua neseparate
  • • 500 g frisca batuta
  • • 200 g felii fructe proapete pentru decor (portocale, grepfrut, kiwi,piersici sau orice alte fructe de sezon)

Mod de preparare

blatul:

Preincalziti cuptorul la nivelul 4 sau 180 grade C.

Bateti usor albusurile si incorporati progresiv zaharul cu o spatula de lemn. Nu bateti prea mult.

Adaugati esenta de vanilie si faina cernuta in prealabil. Lasati compozitia sa se odihneasca timp de cel putin 15 min.

Ungeti cu unt si pudrati cu faina o tava de aragaz pentru copt. Pregatiti o bucata de carton si decupati in centru un disc cu diametrul de aprox 15 cm.

Puneti cu o lingura putina compozitie in centrul discului. Nivelati cu spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Scoateti sablonul. Procedati la fel pana obtineti 8 discuri.

Dati la cuptor tava cu discurile si coaceti timp de 3 min. Scoateti-le din cuptor si cat sunt inca fierbinti puneti-le in cate un bol de ceramica sau sticla (cu diametrul mai mic decat al discului) pentru a le da forma de lalea. Scoateti-le dupa 3 min, dupa ce s-a intarit.

crema:

Amestecati intr-un vas ouale cu zaharul, untul topit, sucul si coaja de lamaie.

Puneti acest amestec la bain-marie si bateti cu telul pana obtineti un amestec omogen. Nu bateti prea mult si nu lasati sa fiarba. Dati deoparte si continuati sa bateti cu telul pana la racirea completa.

Adaugati la aceasta crema frisca batuta si amestecati pana se omogenizeaza.

pt.ornat:

Puneti crema de lamaie intr-un cornet de plastic taiat la varf. Umpleti fiecare forma de lalea cu aceasta crema si decorati cu feliile de fructe proaspete.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise