Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri iaurt
  • 3 foi gelatina(5 gr in total)
  • 1 canita cu visine fara samburi
  • 1 castronel capsuni proaspete
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1/2 cana ness preparat si rece

Mod de preparare

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.

Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.

Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica.

La final adaugam coaja rasa de portocala.

Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina (puteti pune hartie de copt, eu nu mai aveam in casa si din aceasta cauza a trebuit sa fac acest procedeu) si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt blatul cam 20-25 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, zaharul cu pastai de vanilie si cateva linguri de lapte.

Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot il tragem de pe foc, incorporam compozitia cu galbenusuri, punem iar pe foc (flacara sa fie mica) si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca bine.

Mascarponele il mixam cu 4 linguri de zahar, adaugam iaurtul, apoi crema fiarta rece, pregatita mai sus.

Foile de gelatina le hidratam 10 minute, scurgem apa si le topim pe baie de aburi.

Punem putina crema in gelatina topita si amestecam bine, apoi o incorporam in toata crema si adaugam esenta de vanilie.Daca doriti crema sa fie mai gelatinoasa, teapana puneti mai multa gelatina.Eu am considerat ca este suficienta, crema nu curgea, era numai buna.

Invartim bine in crema sa fie bine incorporata gelatina.

Capsunile le spalam, indepartam coditele si le taiem cubulete (pastram cateva pentru decor).

Tava detasabila in care am copt blatul o tapetam cu folie si asezam primul blat.

Il insiropam cu putin ness, punem un strat de crema, capsunile taiate, visinele si inca putina crema deasupra peste fructe.

Acoperim cu a doua foaie de blat, o insiropam si ungem cu restul de crema (mai oprim 3-4 linguri doar).

Intr-un pos punem crema oprita, facem cateva moate si decoram cu bucatele de capsuni.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.

Ciocolata am topita-o, am pus cu lingurita ici colo pe margini si am mai dat putin la rece.

Acum este gata de servit.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise