Tort cu crema fiarta pe aburi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat: 10 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar
  • pentru crema: 6 oua, 12 linguri de zahar, 1 pachet de unt, esenta de rom sau vanilie
  • pentru ornat: frisca si inimioare din lapte praf

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua si se unge cu crema care se face astfel: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate cu telul in continuare pe baie de aburi (adica vasul cu continutul se pune pe un alt vas cu apa care fierbe) si se bate 20 min pana se ingroasa, dupa care, cand crema s-a racit, se adauga untul, care in prealabil a fost frecat spuma cu mixerul, si esenta de rom sau vanilie. Se orneaza cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise