Tort cu frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - oua 12 buc.
  • - vanilie
  • - faina 200 g
  • - unt 100 g
  • - zahar pudra 150 g
  • - migdale 150 g
  • - 1/2 baton vanilie

Mod de preparare

Se freaca spuma 8 galbenusuri cu 200 g zahar dupa care se adauga vanilie, 200 g faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort la foc potrivit. Cand tortul este copt si racit se taie in trei blaturi; se insiropeaza blaturile, apoi se umplu cu o crema facuta din 4 galbenusuri, 100 g unt, 150 g zahar pudra, 150 g migdale oparite, curatate si macinate precum si 1/2 baton vanilie. Untul se freaca spuma cu zaharul dupa care se adauga pe rand celalate materiale. Se umplu foile cu aceasta crema. Tortul se imbraca intr-un strat gros de frisca indulcita si vanilata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise