Tort cu friscă si capșuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 2 ouă, 150 gr zahăr, 50 gr unt topit, 200 gr făina, o linguriță praf de copr, arome
  • crema: 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri zahăr, o linguriță coaja rasa de lamaie, o linguriță zeama de lamaie, esență de vanilie
  • aprox 250 gr capșuni

Mod de preparare

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si deschisă și culoare, se adauga untul topit in prealabil si racit apoi faina care a fost amestecata cu praful de copt si la urma arome(la alegere ce vă place..rom, esență vanilie ori esență de lamaie).

Se tapetează o formă mică de tort cu hartie de copt si se toarta compozitia. se dă la cuptor pentru aprox 25 min la 180”C fără a se deschide cuptorul. Se face testul cu scobitoarea, se lasa la racit si apoi se taie in doua.

Crema: Frișca lichidă care trebuie sa fie rece se mixeaza cu zaharul și cind este gata se agauga coaja de lamaie si zeama plus aromele

se da la rece aprox 30 min.

Cind blatul e deja rece se pune un strat generos de frisca pe primul blat, se adauga capșuni taiate cubulete nu ff mici apoi se adauga al doilea blat si se imbraca tortul in friscă. Se dă la rece aprox 2 ore(eu il las peste noapte) si apoi se definitiveaza cu ce ornamente doriți. Mie imi place sa il imbrac frumos intr-o mantie de fondant si il ornez cu fructe si decoratiuni din fondant si frișcă..:)

Tortul este absolut delicios, nu foarte dulce, răcoros și numai bun pentru orice ocazie festivă

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise