Tort cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt; Pentru crema: 600 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 250 gr zahar si diverse fructe(pteti sa va alegeti dumneavoastra);

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma se agauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina si se pune in cuptorul incins crema: se bate ouale intregi cu 250gr zahar pe aburi pana devine o crema spumoasa si se lasa la racit. seperat se bate frisca si cand s-a racit crema de oua se amesteca impreuna. Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu zeama de la fructe sau din compot se pune crema si fructele intre blaturi apoi se imbraca blatul in crema si se orneaza dupa preferinte. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise