Tort cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat :
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 vf cutit bicabonat
  • 1 praf de sare
  • otet sau zeama de lamaie
  • Crema :
  • 500 ml fisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 iaurt mare fructe de padure
  • fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina granule dr oetker
  • Insiropat:
  • Zeama unei conserve de ananas sau piersici
  • Ornat:
  • Fructe dupa preferinta
  • Frisca

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare, zaharul vanilinat., bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si faina se adauga ultima in ploaie amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Se toarna compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si se tine la cuptorul preincalzit in jur de 30-40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se lasa la racit in cuptorul cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema:

Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare daca aveti din acelea congelate. Se pune gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Se bate frisca folosind mixerul la o treapta mai mica si cand s-a legat se adauga plicul de intaritor si se bate la o treapta mai mare. Se adauga pe rand iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie (a nu se lasa sa fiarba) si fructele scurse. (eu am pasat fructele dar se pot pune intregi sau se pot opri cateva intregi si restul pasate).Se taie blatul racit in doua, se insiropeaza cu sucul unei conserve de ananas sau piersici si se pune toata cantitatea de crema la mijloc. Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit fructele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise