Tort cu lichior de oua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150gr. de ciocolata
  • 6 oua
  • 220gr.zahar
  • 2prafuri de vanilie
  • 3lg.de cacao
  • 1compot de visine
  • 2lg. de amidon alimentar
  • 2
  • 5dl. lapte
  • 1budinca de vanilie
  • 200gr. crema de branza(mascarpone)
  • 5lg. de lichior de oua
  • 50gr.fulgi de migdale
  • 100gr.masa de martipan
  • 5dl.frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 20gr.fistic natur
  • nu sarat;pentru ornat:drajeuri colorate;

Mod de preparare

Ciocolata se topeste in bain- marie. Se separa ouale.Albusurile se bat spuma, se adauga 170-180gr.zahar si un praf de vanilie.Incorporam galbenusurile,cacao adaugata treptat si faina amestecata cu praful de copt si data proaspat prin sita.Apoi adaugam ciocolata lichida si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu folie de aluminiu(diam. 26cm.) si coacem in cuptor preincalzit ,la 175gr.C,timp de 35min.Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca. Visinile, fara samburi, se scurg de suc.In 4lg. de suc dizolvam amidonul alimentar , restul se pune la fiert cu 20gr.zahar. Adaugam amidonul dizolvat, dam 2-3 clocote si punem visinele.Tortul se taie in doua.Pe prima foaie se aseaza visinele. Praful de budinca se amesteca cu 4lg. de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar.Adaugam praful de budinca, fierbem pana se ingroasa, punem crema de branza si lichiorul de oua.Aceasta crema o asezam peste visine, acoperim cu cea de a doua foaie.Lasam la frigider 4ore ca sa se intareasca visinele si crema.Intr-o tigaie Teflon (fara ulei) rumenim fulgii de migdale .Din masa de martipan facem 5 bile mari si 5 bile mici;pe bila mare se aseaza bila mica, se fac aripioare si un cioculet din migdale si vom obtine 5 puisori(putem face si alte modele).Acoperim tortul cu fgisca batuta cu o vanilie si cu intaritorul de frisca.Partile laterale le ornam cu migdale, iar deasupra presaram fistic si asezam cei 5 puisori realizati din martipan.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise