Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Astazi este ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!
  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • -1 plic praf de copt
  • -2 linguri faina de grau
  • -100 gr.unt
  • -1 esenta de fistic
  • -1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 bucati mango
  • -100 ml.apa alcalina 9,4 PH.
  • -400 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 esenta vanilie
  • -2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • -500 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 bucata fructul pasiunii

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.

Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant intr-un se amesteca si se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos,incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cica 50 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare daca este copt.se opreste focul si se scoate din cuptor,se lasa pe aragaz sa se raceasca incet,dupa care se taie in doua foi pe orizontala.

Mod de preparare pentru crema:

Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.

Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie,se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango,se adauga si esenta de vanilie.

Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva ore.

Mod de preparare pentru ornare:

Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise