Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • Lichior Alcheimer pt.colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu
  • Crema de zmeura :
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • Pasta di zucchero:
  • Miere - 50 gr
  • Apa - 30 gr
  • Gelatina pt.torturi - 5 gr.
  • Coloranti alimentari in pudra q.b.
  • Zahar pudra - 500 gr
  • P.S.: Se poate cumpara pasta de zahar din comert si colora cu colorant in pudra pt.pasta de zahar cum am facut eu

Mod de preparare

Blat:

Batem spuma galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul sau lichiorul Alcheimer . Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40-45 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema de zmeura :

Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.

Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.

Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt cu fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste.Apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam si pe aceasta, urmand deasupra crema spuma de Iaurt cu fructe de padure.Dam din nou la frigider pana se intareste.

Pentru prepararea pastei de zahar , începe prin introducerea gelatinei la inmuiat in apa foarte rece, pentru a se înmuia. Se încălzește mierea intr-o cratita cu fundul gros cu apă , dar nu-l aduce la fierbere . Apoi se stoarce gelatina si se adauga la sirop cu miere . Se cerne zahărul pudră într-un castron, se adaugă mierea și apoi se framanta pana se absoarbe complet zaharul .

Se toarnă amestecul pe o suprafață de lucru pudrata cu zahăr pudră și continua să lucrezi până când amestecul este neted si omogen , iar cele mai multe ori se va lipi de mâini. Dacă doriți să obțineți o pasta de zahar colorat , se împarte în bucati mici (in cate bucati si culori vrei sa faci )și se adaugă culoarea dorită ( de preferință gel sau praf ) . Continua să lucrezi aluatul puternic până cand vopseaua va fi absorbită , iar culoarea va fi uniformă și, dacă doriți o culoare mai intensa ce trebuie să faceți decat să adăugați un pic mai mult de culoare la un moment dat . În cele din urmă , înfășurați pasta de zahar cu folie de plastic și păstrati-o într-un loc răcoros , uscat până e gata de utilizare si vreti sa o folositi !

Atentie: Nu colorati pasta de zahar cu colorant lichid...ci doar cu colorant in pudra sau in gel anume pt.pasta de zahar

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise