Tort cu nuca

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua, 150 g de nuca, 1 cana de pesmet, 200 g de zahar tos.
  • Pentru crema: 2 plicuri de crema de ori ce fel, lapte 500 ml

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul spuma apoi se pune pe rind galbenusurile frecate cu 2 linguri de zahar, pesmetul si apoi nuca macinata si se obtine un aluat moale care se pune intr-o tava rotunda si se pune la copt la focul incins cca 45 min.

Apoi se scoate si se taie in doua cand este cald, dupa care se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se umple cu crema obtinuta din plicuri.

Apoi se lasa la rece 4 ore, dupa care se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise