Tort cu piersici si mascarpone

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 22 piscoturi
  • 800 ml conserva piersici
  • 750 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete gelatina

Mod de preparare

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse.

Piersicile le punem la scurs intr-o sita.

Cand sunt bine scurse le maruntim.

Crema mascarpone o rasturnam intr-un bol incapator si o mixam cu zaharul pudra. Cand zaharul s-a topit aaugam in compozitie piersicile tocate, amestecam cu grija, apoi adaugam gelatina racita putin si amestecam in nou sa se omogenizeze.

Intr-o forma de tort cu marginea detasabila, asezam o folie de plastic, pe margini punem una linga alta piscoturile( taiem putin din ele, daca sunt prea lungi).

Crema obtinuta o rasturnam in mijloc si apoi o nivelam cu o spatula.

Dam tortul la rece pentru cateva ore sau cel mai bine, il lasam in frigier de seara pina dimineata.

A doua zi scoatem inelul de la forma de tort si inlaturam folia, apoi ornam tortul dupa preferinta.

Este un tort savuros si racoros, care se digera rapid si merge de minune acum , pe caldurile acestea.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise