Tort cu sufleu de lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged,
  • unt pentru uns tava,
  • 1 albus,
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separate),
  • 175 g zahar,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 1 priza nucsoara,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • sare.

Mod de preparare

Se-ntinde aluatul (grosimea 1/2 cm) si se imbraca cu el o forma cu pereti detasabili (diametrul: 22,5 cm), unsa cu unt.

Se apasa aluatul cu degetele, de la mijloc spre margini, fara sa se intinda, pentru ca altfel, se strange la mijloc cand se coace. Se-ndeparteaza aluatul care depaseste marginile, se inteapa cu furculita (pe fund) si se da 30 de minute la rece.

Se-ncinge cuptorul la 200gr., se acopera aluatul cu o foaie de aluminiu, peste care se presara un strat de boabe de fasole uscata si se pre-coace, circa 10 minute.

Se reduce temperatura la 180gr., se indeparteaza folia si fasolea si se coace inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se unge cu albus. Se reduce temperatura la 170gr..

Se freaca spuma - pe baie de apa - galbenusurile, 100 g de zahar, zeama de lamaie si nucsoara si se bate - deasupra apei clocotite - inca 10 minute, pana ce se ingroasa bine. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie si se rastoarna compozitia intr-un castron mare.

Se bat albusurile spuma (nu prea tare), se adauga zaharul ramas (cate-o lingura) si apoi se bat, pana ce nu se mai desprind de tel.

Se incorporeaza spuma - cu o lingura mare de metal - in crema de galbenus calda, se toarna crema peste aluat si se intinde cu un cutit.

Se da tortul imediat la cuptor, se coace 30 de minute, pana ce creste umplutura, si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise