Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema: 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor: 200 gr ciocolata neagra,2-3 linguri de frisca,zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam zaharul,vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia.Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie.Incorporam si faina cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in copozitie.Punem in tava de copt rotunda,tapetata cu hartie de copt si coacem 60 min la foc mic.

Se scoate din tava,se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Cand este rece se taie in doua.

Crema:

Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat.

Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita.

Toate ingredientele se amesteca impreuna.Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul.Insiropam blatul cu sirop din apa,zahar si esenta de rom.Punem crema peste blat,punem si a doua foaie pe care o insiropam deasemenea.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.

Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca.

Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise