Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina cu varf
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 5 foi gelatina(8 grame au toate)
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml suc de zmeura
  • 8 foi gelatina(13 gr toate)
  • Glazura:
  • 140 ml frisca lichida
  • 130 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • frisca pentru decor
  • jeleuri de zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Apoi punem apa si uleiul.

Incorporam praful de copt si esenta.

La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului.

Luam o tava rotunda de tort, o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o nivelam.

Dam tava in cuptorul incins pana blatul este copt, la o temperatura potrivita (cam 20 de minute).

Cand este gata, il lasam sa se raceasca apoi il taiem pe jumatate.

Jeleul:

Hidratam 10 minute, gelatina, in apa rece.

Dupa ce s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau la microunde.

O amestecam cu sucul de zmeura si omogenizam foarte bine.

Luam tava in care am copt blatul si punem folie alimentara.

Turnam jeleul in tava si il lasam pana se incheaga foarte bine si e rece (deci il tineti la loc putin racoros).

Crema:

Punem gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

Mixam smantana pana se face ca o frisca.

Adaugam untul si zaharul si frecam bine pana ce acesta din urma se topeste.

Apoi punem mascarponele si il amestecam bine, dupa care zmeura bine scursa de zeama (eu am avut congelata si de asta a trebuit putin scursa).

Mixam la o viteza mica apoi aromatizam cu esenta de vanilie.

Gelatina o topim pe baie de aburi sau la microunde 10 secunde.

O amestecam in crema de zmeura.

Preparam un sirop din sucul scurs de la zmeura si cateva linguri de apa (sau puteti face un sirop din apa cu zahar si vanilie).

O tava detasabila de tort o imbracam in folie alimentara.

Punem prima foaie de blat si o insiropam.

Deasupra venim cu foaia de jeleu(aveti grija sa nu se rupa ca este finuta), apoi turnam crema si o intindem uniform.

Punem si ce-a de a 2 a foaie si o insiropam.

Dam tortul putin la rece si pregatim glazura.

Glazura:

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si untul.

Punem vasul la foc mic si lasam acolo pana ciocolata se topeste si totul devine ca o smantana mai groasa.

In acest timp invartiti mereu in glazura.

Cand este gata o lasam sa se raceasca.

Glazura rece (dar nu intarita)o turnam pe suprafata tortului.

Dam la frigider si lasam sa se intareasca.

Scoatem tortul pe un platou si il ornam pe margini cu frisca si deasupra jeleuri de zmeura.

Eu am vrut frisca in degradeuri, asa ca, in tubul de ornat am pus o lingura frisca, apoi presaram un praf de cacao, iar frisca, iar un praf de cacao si tot asa.

In momentul in care ornati iese ca niste degradeuri.

Pofta buna dragii mei!!!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise