tort de ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie compot de ananas
  • 200 g zahar
  • 1/2 pachet praf de copt 150 g unt
  • 2 oua.

Mod de preparare

100 g zahar se pun sa se caramelizeze in cratita in care se doreste sa se pregateasca tortul.Cand zaharul incepe sa se ingalbeneasca se presara felii de ananas,care trebuie sa acopere intreg fundul cratitei,asezate una langa alta.Separat ,galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar,se includ 100 g unt topit,praful de copt dizolvat in doua lingurite sirop din compotul de ananas si faina.Se adauga untul,restul de ananas caramelizat si se coace la foc potrivit circa 35 min.Se rastoarnma cald pe un platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise