Tort de banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:8 oua,8linguri zahar,8 linguri faina,2 linguri cacao
  • Pt crema:400ml frisca,3 galbenusuri,4 linguri ciocolata alba rasa,4 banane
  • Pt sirop:100 g zahar,1 ceasca de apa
  • Pt decor:200 g ciocolata neagra,3 linguri ulei sau margarina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul.

Se adauga faina si cacaua,seamesteca si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace 30-35 de minute,dupa care se scoate,se lasa la racit,se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema se amesteca ciocolata cu galbenusurile.

Se adauga frisca batuta si se amesteca foarte bine.Se pastreaza 4-5 linguri pt decor,iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung si se acopera cu a doua jumatate de blat.

Ciocolata de topeste pe aragaz cu uleiul/margarina si se toarna peste tort,lasand sa curga si pe margini.

Cu crema oprita se orneaza deasupra dupa preferinta fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise