tort de bezea cu nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 600g zahar tos sau farin + 6 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 300 g nuci prajite si taiate
  • rom
  • 300gr ciocolata menaj
  • visine din visinata sau orice fruct dupa preferinta

Mod de preparare

se bat 6 albusuri spuma , se toarna incet 600 g zahar pana se face o bezea tare

sa se bata mai bine si sa se topeasca zaharul se pun cateva picaturi de otet sau zeama de lamiie

ce incorporeaza incet in bezea nucile ,romul si cacao

se pune in tava foaie de copt unsa se toarna bezeaua se coace pimele 15 minute cu focul tare apoi se da incet si se mai coace 50 min

dupa ce se racesta se taie in jumatate

se pune visine si crema

crema ;

se pune pe foc o cratita cu 10 linguri apa si 6 linguri zahar

se fierbe pana devine sirop

se incorporeaza 300 gr ciocolata menaj neagra

si cele 6 galbenusuri

se opreste crema si pentru deasupra

se orneaza dupa gust

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise