Tort de biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - 350 gr biscuiti
  • - 100 gr zahar praf
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 1 lingura cacao
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte caldut
  • Pentru spuma
  • - 4 albusuri
  • - 8 linguri zahar+4 linguri ptr caramelizat

Mod de preparare

Biscutii ii zdrobim bucatele, eu i-am pus in blenderul cu cutite dar numai putin ca altfel ies prea fini. Adaugam zaharul, cacaua, galbenusurile si nuca macinata. Amestecam cu mana si adaugam laptele caldut treptat pana obtinem consistenta dorita, nici prea moale nici prea tare.

Punem compozitia de biscuiti intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, o intindem uniform si deasupra punem spuma pe care o facem astfel: inainte sa incepem sa batem albusurile cu mixerul, punem un strop de sare. Cand incepe sa devina tare adaugam zaharul si mai batem inca vreo 3-4 minute. Lasam deoparte si caramelizam 4 linguri de zahar. Asa fierbinte adaugam treptat la spuma mixand continuu. Cand este gata intindem peste biscuti si gata tortuletul!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise