Tort de biscuiti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - 350 gr biscuiti
  • - 100 gr zahar praf
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 1 lingura cacao
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte caldut
  • Pentru spuma
  • - 4 albusuri
  • - 8 linguri zahar+4 linguri ptr caramelizat

Mod de preparare

Biscutii ii zdrobim bucatele, eu i-am pus in blenderul cu cutite dar numai putin ca altfel ies prea fini. Adaugam zaharul, cacaua, galbenusurile si nuca macinata. Amestecam cu mana si adaugam laptele caldut treptat pana obtinem consistenta dorita, nici prea moale nici prea tare.

Punem compozitia de biscuiti intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, o intindem uniform si deasupra punem spuma pe care o facem astfel: inainte sa incepem sa batem albusurile cu mixerul, punem un strop de sare. Cand incepe sa devina tare adaugam zaharul si mai batem inca vreo 3-4 minute. Lasam deoparte si caramelizam 4 linguri de zahar. Asa fierbinte adaugam treptat la spuma mixand continuu. Cand este gata intindem peste biscuti si gata tortuletul!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise