Tort de cacao cu capsuni

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt un tort de 26cm
  • 200g unt,150g zahar,1 plic zahar vanilat,4 oua,un praf de sare,300g faina,50g cacao,1/2praf de copt,200ml lapte
  • Pt crema:500 g capsuni,300ml frisca lichida,1 plic zahar vanilat,2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare.

Se presara deasupra faina,cacaoa si praful de copt,iar apoi se adauga laptele.

Se toarna aluatul in forma unsa cu unt si se baga la cuptorul rece,adica sa nu fie preincalzit,timp de o ora la 180grade C(pozitia 2-3 a cuptorului).

Se spala capsunile si se curata de codita.Un sfert se pastreaza pt decor,iar restul se strivesc cu furculita.

Se bate frisca,iar spre final se adauga zaharul vanilat.Se bate in continuare,pana se intareste bine.

Se adauga capsunile scurse de zeama(zeama nu se arunca,se pastreaza) si se omogenizeaza bine compozitia.

Blatul racit se taie in doua felii pe orizontala.

Partea inferioara se unge cu jumatate din frisca,se pune cealalta felie de blat,iar deasupra si pe lateral restul de frisca.

Zeama pastrata de la capsuni se pune pe foc cu zaharul pudra pana se intareste putin,apoi se lasa sa se raceasca.

Cu capsunile pastrate se decoreaza tortul dupa preferinta fiecaruia,iar deasupra se toarna siropul de capsuni,lasand sa cada si pe margini.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise