Tort de ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:4oua,4linguri zahar,4linguri ulei si 4linguri faina.
  • Crema:un plic de crema de ciocolata Dr Oetker,250ml lapte si 3linguri de zahar.
  • Ornament:ciocolata sau frisca.

Mod de preparare

Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem albusurile bine (pina se intaresc,ca la bezea),adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si zahar si amestecam de jos in sus(nu repede,foarte incet pentru ca albusurile sa ramine tari)si apoi adaugam faina.Tapetam o forma de tort inima sau o forma rotunda si ii dam dupa aceea forma de inima,turnam compozitia si o dam la cuptor 15-20 de minute.

Facem crema si dupa aceea un pic de sirop din apa ,zahar,si esenta de rom.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua insiropam fiecare parte ,punem crema intre blaturi si apoi il acoperim cu restul de crema si il ornam in functie de imaginatie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise