Tort de ciocolata amaruie si rom

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -16 linguri zahar
  • -1 praf de copt
  • -16 linguri faina
  • -2 esenta vanilie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -50 gr cacao (12 % grasime)
  • -50 ml ulei
  • -un praf de sare
  • Pentru crema:
  • -3 pachete crema de ciocolata si rom de la Dr Oetker
  • -750 ml lapte rece
  • -12 linguri zahar pudra
  • -2 intaritoare frisca
  • -1 pachet de unt
  • -50 gr cacao
  • -1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra ( eu am folosit 52% cacao - menaj)
  • -cca 100 ml lapte
  • -2 sau 3 linguri ulei

Mod de preparare

1) - Blatul:

Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat mixand in continu, dupa care adaugam treptat zaharul (cele 16 linguri), dupa ce spuma a devenit ferma adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat cu ulei. Dupa ce le-am amestecat, adaugam esentele de vanilie si la urma faina, pe rand, dupa ce mixam toate acestea adaugam si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Cuptorul il incingem la 180 grade. Bagam blatul la cuptor pentru 30-35 minute.

2) - Crema:

Intr-un castron punem 650 ml lapte, praful de la creme, zaharul (9 linguri) si esenta. Mixam la viteza mica 2 minute, dupa aceea adaugam intaritorul si mixam la viteza maxima pana se intareste.

In alt castron punem untul moale cu 3 linguri de zahar si in mixam pana devine spuma, adaugam crema treptat pana o punem pe toata, la sfarsit adaugam cacao si mai mixam 1-2 minute. Se da la rece.

3) - Glazura:

Rupem ciocolata in bucatele intr-o craticioara, adaugam laptele si punem craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugam uleiul, o mai lasam 10-15 secunde si e gata.

4) - Asamblarea:

Blatul il portionam in 3 ( sau in cat vreti si va permite blatul). Pe primul si pe al doilea strat adaugam crema (mai oprim pt. ornat), iar deasupra punem glazura. Ornam tortul dupa preferinta.

Se da la rece cca 3 h.

Pofta buna!

Daca va place, il puteti servi cu frisca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise