Tort de ciocolata fara faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata amaruie de calitate f buna
  • 125 gr unt
  • 6 oua
  • 175 gr zahar
  • coaja de la i portocala , rasa marunt
  • 2 linguri lichior vanilie, cafea , sau rom
  • 200 gr frisca batuta pt decor
  • fructe de padure , fragi, zmeura, pt ornat
  • cacao, pt pudrat deasupra, decor

Mod de preparare

Cele 250 gr ciocolata se topesc pe foc mic si se amesteca usor cu untul moale care se va topi singur.

4 albusuri se bat bine apoi se adauga treptat 100 gr zahar tos si se bate in continuare , aproape pana la topirea zaharului.

Se adauga 2 oua peste cele 4 galbenusuri ramase, 75 gr zahar tos, coaja de portocala si lichiorul, si se amesteca.Se adauga apoi peste aceasta compozitie albusurile batute si ciocolata topita.

Se pune compozitia in forma de copt , tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor pt 30-35 min, la foc potrivit.Cuptorul trebuie incalzit in prealabil.

Se scoate din tava , si se poate servi cu frisca deasupra , peste care se pudreaza cacao si se adauga fructe de padure, de preferinta fragi sau zmeura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise