Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 250g.faina,
  • 4 oua,
  • 20g. zahar,
  • 500ml. lapte,
  • 40g. unt,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua,
  • 1 galbenus,
  • 20g. zahar,
  • 100g.unt,
  • 150g.ciocolata neagra,
  • 200g. de crema de ciocolata (din comert, ex;Nutela),
  • 1 buc. ananas;
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao,
  • 12 linguri zahar,
  • unt cat o nuca;

Mod de preparare

1.Se pune untul intr-o tigaie, la foc puternic, 1 minut.

2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.

3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca.

4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine.

4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri.

5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita.

6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca.

7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise