Tort de clatite si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • 4 oua,200 g faina,500 ml lapte,putina sare,o lingura lichior de portocale
  • Pt crema :4 galbenusuri,50 g zahar
  • 250 g ciocolata amara
  • 600 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • Coaja rasa de la 2 portocale
  • Decor: 8 mandarine
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata amara

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10).

Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se pun la incalzit.Se mixeaza galbenusurile cu zahar,se adauga laptele strecurat de coaja de portocala si se pune din nou pe foc,amestecand in continuu pana cand se ingroasa ca o ciulama subtire.Dam deoparte si adaugam ciocolata topita si gelatina.Lasam la racit.

Topim ciocolata,o intindem pe hartie de copt si cand s-a racit o taiem patratele.(varianta mai simpla este sa topim ciocolata,o amestecam cu putin unt si o intindem pe marinea tortului.

Captusim o tava rotunda cu folie transparenta si punem pe rand clatitele si crema intre ele.Dam la frigider pana cand se intareste crema(eu am lasat 2 ore) si apoi decoram cu ciocolata si mandarinele(sau clementine) caramelizate.

LA MULTI ANI tuturor si UN AN NOU mai bun!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise