Tort de frisca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 800 ml smantana 30% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • un intaritor frisca
  • Pentru sirop am folosit zeama din compot.

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, bicarbonatul,faina, si inainte de a pune aluatul la cuptor adaugam nucile macinate.

Ungem o tava pt tort cu ulei apoi o tapetam cu faina. Se da la cuptorul incins, intre timp pregatim smantana cu mixerul pana devine pufoasa, apoi adaugam intaritorul de frisca.

Atentie: Smantana trebuie tinuta la rece pt 4-5 ore inainte de a fi batuta si daca folosim mixerul trebuie sa utilizam doar o paleta pentru mixat, in nici un caz ambele, iar compozitia se mixeaza doar intr-o directie (cum se invarte ceasul), altfel frisca se taie.

Taiem blatul in 3 circular si insiropam cu zeama de compot si il umplem cu frisca.

Se orneaza dupa bunul plac si se da la rece minim 2 ore.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise