tort de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat: 5 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 10 linguri apa, un praf de zahar vanilat, un praf de copt
  • crema: 7 lingurite gelatina, 200 ml apa, 5 oua, 450 gr. zahar, 3 linguri faina, 500 ml lapte
  • fructe: kiwi, banane, mango, struguri, avocado, capsuni, portocale, ananas, cirese, papaya (1 kg amestec)
  • ornare: frisca 1 kg

Mod de preparare

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti

crema: gelatina se moaie in 200 ml apa;

5 galbenusuri se amesteca cu 250 gr. zahar, 3 linguri faina si 500 ml lapte si se da pe foc pina se ingroasa (se amesteca mereu pentru a nu face cocoloase). cind s-a racit se adauga gelatina inmuiata

5 albusuri se bat cu 200 gr. zahar peste care se adauga crema calduta.

intr-un vas cu diametrul blatului se pune celofan apoi crema - blat - fructe - crema - blat - fructe - crema - blat - fructe si se da la rece (in frigider) 24 de ore.

a doua zi se restoarna pe platou si se orneaza cu frisca (optional la ornare se pot folosi si fructe, sau citeva stropi de glazura de ciocolata)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise