tort de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat: 5 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 10 linguri apa, un praf de zahar vanilat, un praf de copt
  • crema: 7 lingurite gelatina, 200 ml apa, 5 oua, 450 gr. zahar, 3 linguri faina, 500 ml lapte
  • fructe: kiwi, banane, mango, struguri, avocado, capsuni, portocale, ananas, cirese, papaya (1 kg amestec)
  • ornare: frisca 1 kg

Mod de preparare

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti

crema: gelatina se moaie in 200 ml apa;

5 galbenusuri se amesteca cu 250 gr. zahar, 3 linguri faina si 500 ml lapte si se da pe foc pina se ingroasa (se amesteca mereu pentru a nu face cocoloase). cind s-a racit se adauga gelatina inmuiata

5 albusuri se bat cu 200 gr. zahar peste care se adauga crema calduta.

intr-un vas cu diametrul blatului se pune celofan apoi crema - blat - fructe - crema - blat - fructe - crema - blat - fructe si se da la rece (in frigider) 24 de ore.

a doua zi se restoarna pe platou si se orneaza cu frisca (optional la ornare se pot folosi si fructe, sau citeva stropi de glazura de ciocolata)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise