Tort de mac

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • - 90g unt;
  • - 6 oua;
  • - 175g zahar;
  • - 1 albus de ou;
  • - 100g mac;
  • - 150g faina;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Pt. Crema si Ornat:
  • - 200g migdale maruntite;
  • - 500ml frisca;
  • - 2 plicuri intaritoare de frisca;
  • - 2 linguri zahar pudra;
  • - 2 lingurite praf de scortisoara;
  • - mac si scortisoara.

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se topeste untul. Se separa ouale, si se bat albusurile cu 1/2 din zahar. Se bat galbenusurile cu restul de zahar, in bain-marie. Apoi, se scoate compozitia din bain-marie si se cerne deasupra faina si praful de copt. Se toarna inauntru untul topit, caldut. Se adauga 1/3 din albusul batut, si macul; se inglobeaza. Se inglobeaza si restul de albus.

2. Compozitia, se pune in forma de tort unsa si se niveleaza. Se coace 35 minute. Se desprinde blatul din forma si se rastoarna pe un gratar; se lasa la racit 60 minute.

3. Se prajesc migdalele fara adaos de grasime. Frisca se bate cu un intaritor, zahar pudra si scortisoara. Se taie blatul, in 3 nivele. Blatul de jos, se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din cantitatea de frisca. Se aseaza deasupra al 2-lea blat, care se unge cu a doua treime de frisca. Se acopera cu al 3-lea blat si tortul se imbraca in restul de frisca.

4. Pe suprafata tortului, se presara mac si migdale si pe margine, se presara scortisoara.

5. Se pune la frigider, 60 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise